NEW MAITLAND HOSPITAL

NEW MAITLAND HOSPITAL

Previous
Next

Project Description

This project aims to tell the story of the Wonnarua, who were the indigenous stewards of the land on which the New Maitland Hospital was built. The design uses pieces of terracotta to create the dynamic patterns with different tones, is an allegory representing the culture of these people. The pergola protects pedestrians from the sunlight as they make their way to the main entrance.

Project Info

Architect BVN Architects

Skills Facade | Pergola

SANT PAU RESEARCH INSTITUTE

SANT PAU RESEARCH INSTITUTE

Previous
Next

Project Description

The amazing architectural project of Sant Pau Research Institute, designed by PICH architects_Pich-Aguilera and 2BMFG Arquitectes, embodies this new fusion of modernist architecture, sustainability and uniqueness.

The Flexbrick® facade, made up of 45,000 pieces of its ceramic fabric, visually integrated with its surroundings plays an important role regulating the amount of solar radiation received.

In addition, the exterior face has a color similar to that of the nearby historical pavilions, while the interior uses a vitrified polychrome finish that refers to its modernist domes. A spectacular design that changes during the day thanks to the glazed ceramic pieces, creating an impressive mosaic of light.

The new aesthetics of the Sant Pau Research Institute, designed to meet strict bioclimatic criteria and achieve maximum energy efficiency with an exclusive design, incorporates the most demanding contemporary parameters in terms of sustainability and circular economy. It has obtained the maximum energy savings, accredited with an A Energy Certification, and the minimum environmental impact, with the Leed Platinum environmental certification.

In conclusion, the innovative Flexbrick® ceramic system establishes a smooth dialogue between the interior and the exterior at a visual level, giving the building a chameleon identity that connects with the modernist style of the Hospital.

A new architectural paradigm without limits!

Project Info

Architect PICH architects_Pich-Aguilera and 2BMFG Arquitectes

Skills Facade

OPPORTUNITY PAVILION

OPPORTUNITY PAVILION

Previous
Next

Project Description

Flexbrick has created this innovative system that consists of a stainless steel mesh mixed with terracotta tiles, using biogas in the production process in order to avoid Co2 emissions to the atmosphere and contributing in this way to the sustainability, one of the main themes of the Expo 2020 Dubai.

This project is designed by the Kuwaiti-Spanish architectural firm AGi architects.

A ceramic layer covers the ground and facades of the pavilion, making it seem as though the structure is wrapped with a terracotta carpet. The design helps emphasize on the pavilion’s public spaces and how humans circulate and interact within it.

Project Info

Architect Agi Architects

Skills Facade

SHOPPING PROMENADE CŒUR ALSACE

SHOPPING PROMENADE CŒUR ALSACE - STRASBOURG

Previous
Next

Project Description

The innovative Flexbrick® system arrives this time at the northeast of France. The project consists of the refurbishing of shopping mall Shopping Promenade – Coeur Alsace. In this case the Flexbrick constructive system has been designed based on a stainless steel mesh combined with enamelled ceramic in four colors: green, blue, orange and red. The arrangement and grouping of the different colors gives an effect of image of containers projected on the facade. The concept proposes to generate a varied set of volumes, colors and dynamic textures that permits the dialogue with the environment.

Project Info

Architect L35 Architects

Skills Celosia, Flexbrick

PENZKOFER

PENZKOFER - BAVIERA

Project Description

In this case the materials were glazed ceramics on all their faces in reddish tones with a slight inclination of the mesh to provide the building with a unique and unrepeatable effect of depth and uniqueness. In addition, the choice of this construction system gives great added value to the facilities since it not only acts as a double exterior skin, but also works as a sunscreen from the inside.

Project Info

Architect Bollwein Architects

Skills Celosia

TR HOUSE

TR HOUSE – BARCELONA

Previous
Next

Project Description

The adaptation to the surroundings and the creation of a sunlight permeable space were two requirements to build this project. Flexbrick provides a unique solution for the façade, the pergola and the roof that surrounds the building with a continuous glazed-tiles fabric in green tones, in line with the environment.

Project Info

Architect PMMT Architects

Skills Celosia, Catenaria , Flexbrick

Website http://www.pmmtarq.com

LA GOTA

CENTRO CULTURAL LA GOTA – (CACERES)

Previous
Next

Project Description

Flexbrick ceramic material plays key role in La Gota Cultural Centre in Navalmoral de la Mata, Cáceres, Spain. The building’s façade consists of a double skin comprising a glass wall and Flexbrick ceramic material – a thermal protection system that prevents excessive solar heat gain during the summer months. A hybrid building designed to house exhibitions, the cultural center consists of box-like structures stacked irregularly to form five stories.

Project Info

Architect Losada Garcia Arquitectos

Skills Façade

Website http://losadagarcia.com

PARKING SAINT ROC

PARKING SAINT ROCH – MONTPELLIER

Previous
Next

Project Description

Flexbrick is applied at the parking’s façade favoring its urban integration and the extension of the public space between the project and the train station nearby. The alternation of solid construction and latticework plays with the light inside and outside the building and makes possible the insertion of natural elements, as the honeysuckle that grows all over the perimeter.

Project Info

Architect Archikubik studio

Skills Façade

Website http://archikubik.com/

TERESIANAS SCHOOL

TERESIANAS – BARCELONA

Previous
Next

Project Description

The application of Flexbrick at the extension of this modernist building, designed by Gaudí, maintains and extends the textures of the original project. The light-permeable façade sifts the heat and the light inside the building and it allows more freedom and flexibility in the distribution of windows and opaque elements needed.

Project Info

Architect Pich Aguilera, architectos

Website http://www.picharchitects.com

JARDIN NIEL

JARDIN NIEL – TOULOUSE

Previous
Next

Project Description

The ceramic textile adapts itself to the wavy orography of the Jardin Niel with an accurate disposition of the elements. The openwork pavement allows vegetation to grow interspread, improves soil absorption, reduces the impact of flooding as a result of heavy rain and creates extraordinary aesthetic effects.

Project Info

Architect Michel&Miquel